hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme a tökéletes angol reggeli: bőséges fogás, ami estig eltelít

default user icon
MME
Bár az angolszász étkezési szokások sokban eltérnek a nálunk megszokott ritmustól, ettől függetlenül érdemes átemelni néhány elemét és a megfelelő módon, a megfelelő időben alkalmazni. Tipikusan ilyen fogás az angol reggeli.

A magyar gyomornak szinte elképzelhetetlen az a fajta tartalmas reggeli, mint az angol, hiszen alig néhány órával az első étkezést követően nálunk már az asztalon is a gőzölgő, tartalmas ebéd. Brit honfitársaink azonban ezzel a bőséges fogással jóformán estig feltöltik magukat, így bizonyos esetekben: késői reggeliknél, családi brunchoknál nyugodtan elleshetjük az angol reggeli titkait és megvendégelhetjük vele a családunkat, barátainkat.

Az angol reggeli nem teljes Tojás nélkül

Az angol reggeli origója, minden e köré szerveződik. A tojás lehet buggyantott, más néven posírozott vagy tükörtojás. Egyet adni szinte arcátlanság, kettő az elfogadott alap mennyiség.

Sült bab az angol reggeli alapja

A paradicsomos főtt bab a legszűkebbre vett, már-már angol reggeliként nem is aposztrofálható változatokról sem hiányozhat. Nem érdemes otthon kutyulni, nagyon jó a boltban kapható konzerv is.

Pirított bacon a reggeliben

Pirított szalonnacsíkoknak, sonkának lennie kell a tányéron. Akárcsak a tojásnál, itt is legalább kettő a minimum.

A Sült Kolbász kihagyhatatlan 

A bacon személyében ugyan megjelenik a hús a tányéron, de ez nem elégséges. Néhány apróbb kolbásznak feltétlen helyet kell még szorítani. A kontinensen előfordul virslis angol reggeli is, ami majdnem szentségtörés.

Sült paradicsom és Sült gomba

A paradicsomos bab mellett a paradicsom is meg kell, hogy jelenjen a tányéron. A félbe, negyedbe vagy épp szeletekre vágott paradicsomot kis olívaolajon érdemes átsütni, hogy megpuhuljon, az íze ellágyuljon és picit megpiruljon. A gomba már sok esetben nem jelenik meg a kontinentális vidéken készülő angol reggeliken. Nem kell nagyobb mennyiség, de a finoman párolt, tartását még nem vesztett, apró csiperke nagyon kellemes kiegészítése ennek a fogásnak.

Röszti reggelire?

Ez az az elem, amivel a könnyedebb angol reggeliknél már biztosan nem találkozunk. A Hash brown, azaz a röszti szintén klasszikus hozzávaló, de bő zsírban sül és a szalonna, valamint a tojás mellett már nem mindig fér bele a napi kalóriaadagba. A rösztit sok esetben kiváltják más módon elkészített krumplival, például tócsnival, sült krumplival vagy egyszerűen lefelejtik a tányérról.

Az angolok vesét esznek reggelire

Bizony, az angol reggelik koronázatlan császára a vese. Minden második klasszikus angol családfilmben ezt reggelizik, ma már viszonylag ritkán találkozni vele, pedig az angol reggeli része.

Black pudding

Aminek a magyar gyomor legjobban örül. A black pudding ugyanis legjobban a véres hurkára emlékeztet. Ez is többféle módon kaphat szerepet a tányéron, lehet kisebb, afféle kolbászformájú falat, vagy nagyobb szelet, amit jó esetben tálalás előtt alaposan lepirítanak.

Kenyérrel teljes az angol reggeli

A reggelihez kínált kenyér a legtöbbször pirítós, de az angol sós muffin vagy a palacsintára emlékeztető crumpet is része lehet egy valóban gazdag angol reggelinek.

Kávé vagy tea?

A folyadékbevitelre is érdemes odafigyelni, a reggelihez tejes tea vagy egy hosszú kávé feltétlen elkél, esetleg egy pohár frissen facsart narancslé.

AZ ANGOL KONYHA >>>  
A 3 LEGJOBB ANGOL DESSZERT, MELYEKET EL KELL KÉSZÍTENED! >>>  
ÉRDEKESSÉGEK AZ ANGOL YORKSHIRE PUDINGRÓL >>>  
LEMON CURD (ANGOL CITROMKRÉM) >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss