Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borzas szelet gombás tésztával

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát lereszelem, majd liszttel, tojássárgával, ételízesítővel, zúzott fokhagymával, őrölt borssal összekeverem.

A hússzeleteket először lisztbe, majd a burgonyás masszába mártom. Bő, forró olajban kisütöm, és tűzálló tálban egymás mellé rakom. Tetejükre 1-1 kanál tejfölt kenek, reszelt sajttal és petrezselyemmel megszórom. A húst annyi időre forró sütőbe teszem, amíg a sajt ráolvad a tetejére.

A gombás tésztához a vöröshagymát és a fokhagymát megfonnyasztom kevés zsiradékon, majd hozzárakom a felaprított gombát, hozzáöntök kevés vizet és a fűszereket, majd lassú tűzön addig párolom, amíg a leve elfő. Ezután belekeverem a tejfölt, hagyom egyet forrni, majd sós vízben kifőzött tésztával összekeverve tálalom a borzas szelet mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss