Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borzas szelet gombás tésztával

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet kicsontozott sertéskaraj
  • 30 dkg burgonya
  • 2 tojás sárgája
  • ételízesítő
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • törött bors
  • A tetejére:
  • 1 dl tejföl
  • 5-10 dkg reszelt sajt
  • vágott petrezselyemzöld
  • A körethez:
  • 30 dkg gomba
  • 30 dkg fodros kocka száraztészta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 2 kávéskanál majoránna
  • őrölt feketebors
  • 5 dkg zsír vagy 4 evőkanál olaj
  • 3 púpos evőkanál tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát lereszelem, majd liszttel, tojássárgával, ételízesítővel, zúzott fokhagymával, őrölt borssal összekeverem.

A hússzeleteket először lisztbe, majd a burgonyás masszába mártom. Bő, forró olajban kisütöm, és tűzálló tálban egymás mellé rakom. Tetejükre 1-1 kanál tejfölt kenek, reszelt sajttal és petrezselyemmel megszórom. A húst annyi időre forró sütőbe teszem, amíg a sajt ráolvad a tetejére.

A gombás tésztához a vöröshagymát és a fokhagymát megfonnyasztom kevés zsiradékon, majd hozzárakom a felaprított gombát, hozzáöntök kevés vizet és a fűszereket, majd lassú tűzön addig párolom, amíg a leve elfő. Ezután belekeverem a tejfölt, hagyom egyet forrni, majd sós vízben kifőzött tésztával összekeverve tálalom a borzas szelet mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss