A borzas rántott cukkini elkészítéséhez meghámozzuk és a magokat eltávolítjuk belőle. Téglalap alakú hasábokra (julienne-re) vágjuk, sózzuk és ételízesítővel is fűszerezzük. Picit pihentetjük.
A tojásokat elhabarjuk a tejjel és a mustárral, a corn flakest egy sodrófával picit összetörjük, és a zsemlemorzsához keverjük, majd a szokásos módon - liszt, tojásos keverék, kukoricapelyhes zsemlemostzs a sorrendben - bepanírozzuk a cukkinihasábokat.
Egy lábasban olajat hevítünk, és kisütjük benne a bundázott cukkiniket.
Elkészítjük az öntetet. A fokhagymát apró darabokra vágjuk, vagy lereszeljük, majd összekeverjük a tejföllel, sóval és borssal fűszerezzük.
A kisült, julienne-re vágott cukkinidarabokat a tejfölös öntetbe mártogatva fogyasztjuk.