Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borzas málnadzsemes linzer

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat. Ezután kezdjük el az ujjbegyünkkel összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a darált diót, a porcukrot, és a vaníliás cukrot, majd morzsoljuk alaposan össze. Adjuk hozzá a villával kissé felvert tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk gombóccá a tésztát.

A tészta 1/3 részét csippentsük le, majd formáljuk gombóccá, és csomagoljuk be fóliába. Ezután felhasználásig tegyük be a fagyasztóba. A nagyobbik tésztagombócot is csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára (ezt a tésztát nem kell a fagyasztóba tenni, csak simán a hűtőbe, hogy kellően lehűljön).

Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre. A sütőpapírral együtt helyezzük a tepsibe a tésztát, majd ízlés szerint kenjük meg a dzsemmel. Vegyük ki a fagyasztóból a kisebbik tésztagombócot, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük a tésztát a dzsem tetejére. Gyorsan dolgozzunk, mert különben a kezünk melegétől lágy lesz a tészta, és nem tudjuk lereszelni.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben a süteményt, majd a sütőpapírral együtt, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss