Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borzas karajszelet

75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kicsit klopfoljuk, a széleit pár helyen bevagdossuk, megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval. Kicsit pihentetjük, amíg a krumplimasszát összeállítjuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, és durvára reszeljük egy keverőtálba. Enyhén sózzuk, várunk egy kicsit, ameddig levet enged. Ráütjük a tojást, és a tejjel és liszttel sűrű masszát készítünk. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és 2 gerezd zúzott fokhagymával.
  3. A húst egyenként lisztbe forgatjuk, tenyerünkre fektetjük, a masszából egy evőkanálnyit szétkenünk az egyik oldalán, belefordítjuk a forró olajba, majd a másik oldalát is bevonjuk a masszával. Közepes hőfokon, mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, és papírtörlőre szedjük.
  4. Tálalásnál a tejfölbe fokhagymát reszelünk, megkenjük vele a hús tetejét, majd reszelt sajttal megszórva, ízlés szerinti körettel tálaljuk.

    SZŰZPECSENYE, KARAJ, TARJA, OLDALAS: A LEGJOBB ÉTELEK SERTÉSHÚSBÓL >>> 

    SERTÉSOLDALAS GYÖMBÉRES KÁPOSZTÁVAL ÉS RÉPÁVAL >>> 

    A legjobb saláták frissen sültekhez >>> 


Megjegyzés

Célszerű akkora serpenyőt választani, hogy legalább kettesével tudjuk sütni. Az olaj jó forró legyen, mert úgy nem szívja magába a zsiradékot.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss