Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymakarikák joghurtos-uborkás mártogatóssal

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A hagymákat meghámozzuk, vastagabb karikákra vágjuk, és azokat gyűrűkre bontjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sörrel, a sóval és a kukoricakeményítővel. Akkor jó, ha sűrűn folyós masszát kapunk. Ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés sört, ha pedig túl híg, egy kevés lisztet. Pihentessük a tésztát 30 percig.
  3. A hagymakarikákat megforgatjuk a megmaradt lisztben, egy villa segítségével a tésztába mártogatjuk őket, majd lecsepegtetjük róluk a felesleget. Mindet aranyszínűre sütjük a felforrósított olajban, végül  konyhai papírtörlőre szedjük.
  4. A mártogatóshoz összekeverjük a joghurtot, a tejfölt, a citrom kifacsart levét, ízlés szerint sót, valamint borsot. Hozzáadjuk a megmosott, nagylyukú reszelőn lereszelt kígyóuborkát, az apróra kockázott csemegeuborkát és a megtisztított, lereszelt fokhagymát. Alaposan összekeverjük az egészet, majd tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Ezzel kínáljuk a hagymakarikákat. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss