Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borzas csirkemell párolt rizzsel

60 perc
rafinált
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A húst 4-5 ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük. A krumplit durván lereszeljük, a hagymát kockára aprítjuk, az 1 tojással, tejjel és liszttel sűrű (majdnem) galuskakeménységű tésztát keverünk pici sóval, borssal. A hússzeleteket lisztbe mártjuk, majd a tenyerünkbe vesszük a húst, az egyik felére felvisszük kanállal a masszát, belefordítjuk a forró olajba, és a másik felére is rásimítjuk. Szép pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük. (A serpenyőben az olaj 1 cm-nél ne legyen magasabban.)

A rizst forró olajon felhevítjük, megdinsztelünk rajta fél fej finomra vágott vöröshagymát, felengedjük bő másfélszeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk a zöldségkeveréket, majd lassú tűzön puhára pároljuk. A végén friss petrezselyemmel bőven megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss