Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borzas burgonya

5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2-3 személyre (ropogtatnivalóként):
  • 2-3 db közepes méretű burgonya
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem
  • 1 egészen kis fej hagyma
  • frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez
  • A tálaláshoz:
  • ízlés szerint majonéz vagy joghurtmártás
  • vegyes saláta

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát egészen finomra aprítom, a tojást szétválasztom, a fehérjét közepesen kemény habbá verem kézi habverővel. A burgonyát hámozást követően nagylyukú reszelőn lereszelem, szűrőkanálba teszem. Amennyire csak lehetséges, a nedvességtartalmát igyekszem kipréselni. Ez fontos művelet, különben nem lesz ropogós a végeredmény!

A már száraz burgonyát összekeverem a tojássárgájával, a liszttel és a fűszerekkel, végül beleforgatom a tojáshabot.

Serpenyőben olajat hevítek – legyen valóban nagyon forró! A burgonyamasszából kis diónyi labdákat formálok, és szép sorban belerakosgatom a forró olajba. Minden oldalukon aranylóra sütöm.

Melegen mártással és salátával kínálom.

Ezek is érdekelhetnek