Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsos tokány szarvacska tésztával

MME MME
5/5
60 perc
mester
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A borsos tokány elkészítéséhez a húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
  2. A szalonnát csíkokra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Megsózzuk, megborsozzuk, és beleszórjuk a paprikát és a paradicsomot. Összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 40-45 percig főzzük, amíg a hús puha lesz, és elfő a víz.
  4. Sós és olajos vízben a csomagoláson található uatsítás szerint al dentére főzzük a tésztát. A tokányt a frissen főtt tésztával tálaljuk. 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss