Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsós tokány

MME MME
5 4.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst. 2-3 percig kevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha a hús megfőtt, hozzáadjuk a zöldborsót és a négybe vágott uborkát. Megsózzuk és hozzáadjuk a csíkokra vágott virslit is.
  3. A tejfölt a liszttel, az apróra vágott petrezselyemzölddel és egy kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tokányhoz, ezután még 2 percig főzzük, majd főtt tésztával tálaljuk.

    Még több szuper recept sertéshússal >>> 

    BORSOS TOKÁNY, PULYKATOKÁNY, HENTES TOKÁNY - A LEGJOBB MAGYAROS RAGUK EGY HELYEN >>> 

    HENTESTOKÁNY EGYSZERŰEN >>> 

Megjegyzés

Ügyeljünk arra, hogy a hozzávalókat a víz mindig ellepje, de ne legyen sok alatta. Tálalhatjuk csigatésztával, esetleg párolt rizzsel. Nagyon kiadós és laktató. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss