Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsós-szalonnás lepény

MME MME
4.7/5
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, és megpirítjuk benne a szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, és megpároljuk. Végül a borsót is belekeverjük, és még kb. 5 percig pároljuk. A tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A tojást egy nagy tálban felverjük, belekeverjük a tésztát, a borsós szalonnát és a sajtot. Sóval, borssal fűszerezzük, és összeforgatjuk. Nagy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál vajat, és beletesszük a keveréket. Lassú tűzön addig sütjük, amíg az alja megpirul. Tányérra csúsztatjuk, ráborítunk egy másik tányért és átfordítjuk. A serpenyőbe tesszük a maradék 1 evőkanál vajat, és belecsúsztatjuk a lepényt. (A pirult fele legyen felül!) További 5 percig sütjük, és szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

1 adag: 3095 kJ/739 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss