hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsós nokedli tejfölösen

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tejfölös-borsós szószhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj (vagy zsír)
  • pirospaprika (ízlés szerint)
  • 3 db krumpli
  • 40 dkg zöldborsó (lehet konzerv is)
  • bors
  • tejföl
  • A nokedlihez:
  • 40 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • víz

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és zsiradékon megpároljuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a meghámozott és apró kockára vágott krumplit és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. Ha megfőtt a krumpli és a borsó, akkor a tejfölt jó kikeverjük, majd ráöntjük a zöldségekre és összeforraljuk.
  3. Egy nagyobb fazékba vizet forralunk és elkészítjük a nokedlitésztát. A lisztet és a tojást összekeverjük, hozzáadunk egy csipet sót és annyi vizet, hogy ragacsos, nyúlós tésztát kapjunk.A tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, és készre főzzük. Végül leszűrjük. Ezzel tálaljuk a krumplis-borsós mártást.

A TÖKÉLETES NOKEDLI TITKA - 5 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>> 

3 HÁZIAS EGYTÁLÉTEL, AMIT EGYSZER MINDENKINEK EL KELL KÉSZÍTENI! >>> 

15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss