Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsos marhaszelet

MME MME
4/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: Miután mindkét oldalukat bekenem borssal meg mustárral, egy tálban szorosan egymás mellé rakom a hússzeleteket. Annyi olajat öntök rájuk, amennyi a húst ellepi. Ezután befedem, és hűtőszekrényben 3 napig állni hagyom a szeleteket, közben néhányszor megforgatom őket.

Elkészítése: a mártáshoz a lisztet a margarinon megfuttatom, mustárral, tejszínnel, borral simára keverem, és zúzott fokhagymával meg finomra vágott petrezselyemmel ízesítem. A húsról a levet leitatom, ezután olajozott serpenyőben közepesen erős lángon mindkét oldalát megsütöm. A mártást felforralom, és addig főzöm, míg be nem sűrűsödik. A mártást a húsra öntöm, és párolt zöldséget vagy burgonyakrokettet kínálok hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss