Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsós-krumplis nokedli

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A borsós-krumplis nokedli alapjához a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és megpároljuk a zsiradékon. Rászórjuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a meghámozott és apró kockákra vágott krumplit. Megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. Ha megfőtt a krumpli, hozzáadjuk zöldborsót, és néhány percig együtt főzzük.
  3. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, és elkészítjük a nokedlitésztát. A lisztet és a tojást összekeverjük, hozzáadunk egy nagy csipet sót és annyi vizet, hogy ragacsos, nyúlós tésztát kapjunk.
  4. A tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, és készre főzzük. Végül leszűrjük. Ezzel tálaljuk a krumplis-borsós mártást. 

    Nézd meg videón, hogy készül a borsós-krumplis nokedli:


Ezek is érdekelhetnek

Friss