Elkészítés: A májat annyi forrásban lévő vízbe tesszük, amennyi ellepi. Az újraforrástól számított 6-7 percig kis lángon főzzük.
Közben a megolvasztott, de már nem meleg vajat a tejszínnel és a mustárral habosra keverjük. Sóval, pástétom fűszerkeverékkel, borssal és fokhagymaporral ízesítjük.
A leszűrt májat aprítógépben pépesre zúzzuk. Hagyjuk, hogy kihűljön, ezután belekeverjük a fűszeres vajkrémbe. Még néhány percig keverjük, hogy a krém egészen sima legyen. Végül a lecsöpögtetett zöldborsot is hozzáadjuk.
A krémet keményre, de azért még kenhetőre dermesztjük. Rendkívül finom, bár kissé fűszeres harapnivaló. Péksüteménnyel és félszáraz fehérborral
fogyasztva igazi ínyencfalat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!