Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsos hátszín gomolyás zöldségekkel

MME MME
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg tisztított hátszín
  • 2 evőkanál mustár
  • 5 dl olaj
  • 1 teáskanál durvára őrölt bors
  • A körethez:
  • 25 dkg paradicsom
  • 20 dkg cukkini
  • 15 dkg paprika
  • 10 dkg gomba
  • 20 dkg gomolya
  • 1 evőkanál vágott snidling
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, lehártyázzuk, felszeleteljük, bemustározzuk, rászórjuk a borsot, majd jól záródó edénybe tesszük, és hűtőben 2-3 napig érleljük.

Elkészítés: A húst felhasználás előtt sózzuk, majd olajban megforgatva a grillen megsütjük; ízlés szerint véresre, vagy kevésbé véresre. A köretet elkészítjük: a zöldségeket megmossuk. A paradicsomok tetejét levágjuk, húsukat kicsit kikaparjuk. A cukkinikből vastagabb szeleteket vágunk, és azt is kikaparjuk. A paprikákat felezzük, eltávolítjuk a magjukat. A gombáknak eltávolítjuk a tönkjüket. A zöldségeket megforgatjuk az olajban, borsozzuk és a rostélyon – kíméletesen - mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük. Kikeverjük a gomolyát a snidlinggel és a vajjal, a zöldségek kivájt részébe tesszük, és addig sütjük, hogy megolvadjon a sajtos vaj. Amikor elkészült tálaljuk. Kínálhatunk mellé egészben sült burgonyát is.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 nap múlva
1 adag: 594 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss