Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsós egytál virslivel

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A zöldségeket meghámozzuk. A hagymát finomra vágjuk, a répákat fél karikákra, a burgonyát apró kockákra. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a répákat és a burgonyát. Elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy szűken ellepje. Megsózzuk, felforraljuk és 10 percig főzzük. 
  2. Hozzáadjuk a borsót (lehet fagyasztott is), és puhára főzzük a zöldségeket. Néhány merőkanálnyi zöldséget kiveszünk, a többit botmixerrel krémesre törjük, aztán visszatesszük a zöldségeket, és átforraljuk az egészet.
  3. Mindeközben a virslit megfőzzük. A megmosott petrezselymet felaprítjuk, aztán a főzelékhez keverjük. A főzeléket virslivel tálaljuk.


Megjegyzés

Egy adag: 525 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss