Elkészítés: Hússzeleteink széleit bevagdossuk, a borskeveréket rádaráljuk. Gombánk homokos talpvégeit levágjuk, szűrőben, folyó víz alatt leöblítjük.
Elővesszük kedvenc óriási teflonserpenyőnket, olajat hevítünk benne, rajta a húst mindkét oldalán kérgesre sütjük. Kivesszük, és melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékra öntjük a tejszínt, Worchesterrel, sóval és borssal ízesítjük, rövid ideig főzzük.
Egy másik teflonban felolvasztjuk a vajat, a csíkokra vágott hagymát megfonnyasztjuk benne, majd hozzáadjuk a gombafejeket, és megpirítjuk. A pirított hagymás gombát beleöntjük a mártásba, és összeforraljuk.
Tálaljuk pecsenyénket előmelegített tányéron, forró mártásával leöntve, burgonyapürével körítve. Legyen még az asztalon ecetes-olajos dresszinggel leöntött fejessaláta és egy szép olaszrizling.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre