Elkészítés: A felaprított hagymát megfuttatjuk az olajon. Rádobjuk a karikákra vágott kolbászt. és együtt pirítjuk 1-2 percig. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a paprikát. Felöntjük 1,5-2 l vízzel. Beletesszük a borsót, a babot és a zúzott fokhagymát. Nagy lángra állítva a többi fűszerfélét is hozzáadjuk. Amíg a borsó és a bab megpuhul, elkészítjük a habarást a tejföl, a liszt, a citromlé és a mustár keverékéből. Ha puhák a zöldségek, merünk a levesből a habarásba, majd az egészet beleöntjük a levesbe. Forrás után még néhány percig kis lángon forraljuk, azonnal tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre