hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsópörkölt húsgolyókkal

MME MME
2 3.7/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 szál póréhagyma
  • 40 dkg zöldborsó (tisztított súly)
  • 20 dkg apró szemű burgonya
  • 2 nagyobb tv paprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • A húsgolyókhoz:
  • 30 dkg darált hús
  • 1 zsemle
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál tejszín

Elkészítés

Előkészítés:
A húsgolyókhoz a zsemlét vízbe áztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A pórét fél karikákra vágjuk.

Elkészítés:
1. A zsemlét kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, a petrezselyemmel, a tejszínnel, és sóval, borssal ízesítjük. A kész masszából kis golyókat formázunk, félretesszük.
2. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a pórét, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, öntünk rá 2 dl vizet, és 5 percig kis lángon főzzük.
3. Rátesszük a borsót, az apró burgonyát, sózzuk, borsozzuk. Amikor forr, beletesszük a félretett húsgolyókat, és nagyon kíméletesen, kis lángon 10 percig együtt főzzük.
4. A paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, húsát cikkekre vágjuk. Mindkettőt a húsgolyókhoz keverjük. Megszórjuk a petrezselyemmel, és letakarva még 10 percig főzzük. Amikor puha a burgonya és a húsgolyó is, tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss