Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsóleves petrezselymes vajgaluskával

45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót enyhén sós vízben megfőzöm (8-10 perc). A zöldségeket karikára, illetve kockára vágom, a zsírt felolvasztom, ráteszem a zöldségeket a krumpli kivételével. Sózom, majd lefedve kb. 10 percig párolom.
  2. Ekkor megszórom a liszttel, kicsit átforgatom, lehúzom a tűzről, ráteszem a pirospaprikát, ezzel is jól elkeverem, majd felöntöm vízzel.
  3. Teszek bele kevés ételízesítőt, borsot, esetleg még sót, de óvatosan, mert az ételízesítő sós, és párolásnál már sóztam. Teszek bele egy nagy csokor petrezselyemzöldet tovább főzöm.
  4. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáteszem a kockára vágott krumplit, együtt főzőm, majd amikor már a krumpli is puha, legvégül a borsót a levével együtt. (Ezzel a módszerrel nem fog soha a borsó szétfőni a levesben, mivel zsenge, ha a többi zöldséggel együtt párolnám, főzném, mire azok megfőnek, csak a borsó héja maradna.)
  5. A vajból, lisztből egy tojással galuskát készítek, megsózom, hozzákeverem a z apróra vágott petrezselyemzöldet és a levesbe szaggatom.

    GOMBALEVES PETREZSELYMES VAJGALUSKÁVAL >>> 

    NAGYI FÉLE ZÖLDBORSÓLEVES >>>

    Még több zöldborsóleves >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss