Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsóleves óriásnokedlivel

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A borsóleves elkészítéséhez a sárgarépát, a fehérrépát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk. A karalábét és a krumplit meghámozzuk, és kisebb kockára daraboljuk.
  2. A zöldségeket a felforrósított olajon elkezdjük párolni, hagyjuk kicsit karamellizálódni. Amikor kis színt kapnak, hozzáadjuk a zöldborsót, és néhány percig együtt pároljuk.
  3. Megszórjuk liszttel és őrölt paprikával, majd felöntjük a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Ameddig fő a borsóleves, elkészítjük a nokedlit. A lisztet simára keverjük a vajjal, a tojással, a sóval és a vízzel. Keményebb állagúra készítjük a tésztát.
  5. Amikor a zöldségek átpuhultak, a nokedlit egy deszkáról késsel a levesbe szaggatjuk, és kb. 4 percig főzzük.

Videó! Így készíthetitek el a borsólevest óriásnokedlivel:

Ezek is érdekelhetnek

Friss