Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsóleves galuskával

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon a megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót, megsózzuk és összepároljuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.
  2. A répát, a petrezselymet és a karalábét meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a leveshez, ízesítjük sóval és ételízesítővel. 5 percig főzzük, majd a kis kockákra vágott burgonyát is beletesszük és még 10 percig főzzük. Ameddig fő, elkészítjük a galuskát: egy tálba tesszük a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, pici sót és fokozatos víz hozzáadásával (0,5 dl) nokedli tésztát keverünk belőle.
  3. A tésztát a forrásban lévő levesbe szaggathatjuk.

BORSÓLEVES MENTÁVAL

ZÖLDSÉGLEVES MÁJGOMBÓCCAL

 

 

Megjegyzés

Zsnege borsóból a legfinomabb! - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss