Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsóleves galuskával

55 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon a megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót, megsózzuk és összepároljuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.
  2. A répát, a petrezselymet és a karalábét meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Ezeket is hozzáadjuk a leveshez, ízesítjük sóval és ételízesítővel.
  3. 5 percig főzzük, majd a kis kockákra vágott burgonyát is beletesszük és még 10 percig főzzük.
  4. Ameddig fő a leves, elkészítjük a galuskát. Ehhez egy tálba tesszük a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, pici sót és fokozatos víz hozzáadásával (0,5 dl) nokedli tésztát keverünk belőle.
  5. A galuskákat az elkészült, de még forrásban lévő levesbe szaggathatjuk. Amikor feljönnek a felszínre, főzzük még 1-2 percig. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Zsnege borsóból a legfinomabb! - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss