Elkészítés: Egy fazékba teszek egy kevés olajat, és az apró kockákra vágott vöröshagymát az összezúzott fokhagymával kissé megpárolom. Hozzáadom a zöldborsót, és fedő alatt rövid ideig párolom, majd felöntöm kb. 1 liter vízzel. Teszek bele sót, borsot és egy kis cukrot.
Amikor a borsóm már megpuhult, akkor botmixer segítségével simára turmixolom. Ha túl sűrű lenne, adok hozzá még egy kis vizet. Ízlés szerint tejfölt vagy tejszínt keverek bele, és átforralom 1-2 perc alatt.
Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal, levesgyönggyel, de azok nélkül is kiváló!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre