hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsókrémleves sonkával és szalonnával

MME MME
1
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A vajon pároljuk üvegesre a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagyma harmadát. Hintsük meg liszttel. Pirítsuk aranysárgára, majd öntsük fel a levessel, és forraljuk össze. Felengedés nélkül adjuk hozzá a fagyasztott zöldborsót, és főzzük együtt 5 percig.

A sonkát vágjuk kis kockákra. A szalonnát szeleteljük fel vékony csíkokra, serpenyőben süssük ropogósra, majd adjuk hozzá a maradék vöröshagymát, és pároljuk meg.

Közben az elkészült levest pürésítsük mixerrel, majd turmixoljuk össze. Vegyítsük össze a tejszínnel, adjuk hozzá a sonkakockákat, melegítsük fel, végül sóval és borssal ízesítsük.

Merjük tányérokba, és az apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek