A vajon pároljuk üvegesre a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagyma harmadát. Hintsük meg liszttel. Pirítsuk aranysárgára, majd öntsük fel a levessel, és forraljuk össze. Felengedés nélkül adjuk hozzá a fagyasztott zöldborsót, és főzzük együtt 5 percig.
A sonkát vágjuk kis kockákra. A szalonnát szeleteljük fel vékony csíkokra, serpenyőben süssük ropogósra, majd adjuk hozzá a maradék vöröshagymát, és pároljuk meg.
Közben az elkészült levest pürésítsük mixerrel, majd turmixoljuk össze. Vegyítsük össze a tejszínnel, adjuk hozzá a sonkakockákat, melegítsük fel, végül sóval és borssal ízesítsük.
Merjük tányérokba, és az apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre