Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borscs leves

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A kockázott húst feltesszük annyi hideg vízbe, amennyi ellepi, sózzuk, pár szem egész borssal és babérral puhára főzzük.

Közben kb. 2 evőkanál olajon a felaprított zöldséget és céklát a vöröshagymával sózva, borsozva kissé megpirítjuk, belekeverjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a cukrot, kevés húslét adunk hozzá, és kb. 20 percig lassan pároljuk.

A párolt zöldséget a puha húshoz adjuk, beletesszük a káposztát és a krumplit is. Újraforrástól lassan, kb. 20 perc alatt készre főzzük.

Közben vékony rántást készítünk, kevés hideg vízzel kikeverjük, berántjuk a levest. Citromlével ízesítjük, ha szükséges, utána ízesíthetjük a fűszerekből.

Tálalásnál a forró levesre 1-1 kanál tejfölt teszünk, metélőhagymával díszíthetjük.

Megjegyzés

Tartalmas, egészséges téli leves.

A zöldségek mennyiségét nagyjából írtam, csak szemre mértem, más arányban is főzhetjük, ízlés szerint.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss