Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borscs leves, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A borscs leveshez a céklát meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk és egy kevés citromlével 15 percig pároljuk. Egy másik fazékban felforrósítjuk az olajat és elkezdjük párolni rajta az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  2. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst. Ha a hús elfőtte a levét, hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárgarépát, fehérrépát kicsit pirítjuk, majd beletesszük az összevágott paradicsomot.
  3. Hagyjuk egy kicsit főni, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát és a céklát sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel, őrölt köménnyel ízesítjük és felöntjük vízzel. Fél óra múlva hozzáadjuk a paradicsompürét. Megkóstoljuk, ha szükséges ízesítjük még.
  4. Amikor a zöldségek és a hús is átpuhul, hozzáadjuk a meghámozott és az apróra vágott krumplit. A lisztet elkeverjük a tejföllel, a levesből rámerünk, simára keverjük és behabarjuk vele a levest és összeforraljuk. 

Nézd meg videón, hogyan készíti Gáspár Bea a borscs levest

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss