Elkészítés: A húst 2 centis kockákra, a csontos részeket hússal, bőrrel kb. 5 cm hosszú darabokra szilánkmentesen, a vöröshagymát apróra, a császárszalonnát kb. 0,5 cm-es egyenletes kockákra vágjuk.
A zsírban a császárszalonnát megpirítjuk, majd a vöröshagymát hozzáöntjük. Amikor a hagyma aranysárga, ráteszünk 1 evőkanál pirospaprikát, és a hússal összekeverve 1-2 percig pirítjuk, majd belerakjuk a zúzott fokhagymát, a fehérborsot, a köménymagot, s megsózzuk. Ezután beletördeljük a cseresznyepaprikát, ráöntjük a lecsót, és egy kevés vízzel felengedjük.
Körülbelül 1 óra lassú párolást követően hozzáadjuk a másik kanál pirospaprikát, és 20-25 percig tovább pároljuk. Az étel elkészülte előtt kevéssel belelöttyintjük a vörösbort.
Köretként házilag készített galuskával finom. Száraz vörösbort kínálunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre