Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Boros szilvakrémleves habgaluskával

1 3.7/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 üveg szilvabefőtt (750 ml)
  • 5 dl könnyű, édes vörös desszertbor
  • 3 db tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 15 dkg cukor
  • pici só
  • A díszítéshez:
  • borban áztatott mazsolaszemek

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 8 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral nagyon kemény habbá verjük.

Egy edényben a tejet felforraljuk és 2-3 kanalanként beleforgatjuk a habgaluskát, hagyunk helyet a növekedésnek, megfordítjuk, majd szűrőre kiszedjük.

Egy tálkában a tojássárgáját a fűszerekkel, a cukrokkal és narancshéjjal kikeverjük, hozzáadjuk a rizslisztet is, egy kis borral fellazítjuk.

Egy nagyobb edényben a tejszínt, a pépesített szilvabefőttel melegíteni kezdjük, kevergetés közben hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket és a vörösbort is. Forrásig kevergetjük, majd lehúzzuk a tűzről.

Hidegen tálaljuk a habgaluskákkal és a borba áztatot mazsolaszemekkel.

Megjegyzés

Hasonló a madártejhez.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss