Elkészítés: A jércét háromliteres fazékba tesszük a vízzel, a megtisztított, felszeletelt sárgarépával, az apróra vágott hagymával, a szegfűszeggel, babérlevéllel, hozzáöntjük a bort, megsózzuk-borsozzuk. Felmelegítjük, s lassú tűzön addig főzzük, míg a jérce meg nem puhul. Akkor kivesszük az edényből, tálalásra alkalmas darabokra vágjuk, a bőrét lefejtjük, kicsontozzuk. A jércedarabokat előmelegített, mély edénybe tesszük, melegen tartjuk.
A vajat serpenyőben megolvasztjuk, simára keverjük benne a lisztet. Hozzáadunk annyi húslevest, amennyivel állandó kevergetés közben sűrű mártást kapunk. Hozzáadjuk a cukrot, a bort, a megtisztítva, felszeletelve előre megfőzött sárgarépát, a borsót és a zellert, s az egészet átforrósítjuk. Ráöntjük a mártást a jércedarabokra, és főtt rizzsel körítve, forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre