Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bőrös ropogós malacsült

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst a bőrös oldalán keresztben és hosszában beirdaljuk, durva szemű sóval jól bedörzsöljük úgy, hogy a felvágott bőr közé is kerüljön. Borsot őrlünk rá, majd végigkenegetjük a mustárral is, amit szintén beledörzsölünk a húsba. Éjszakára lefóliázott tálban hűtőbe tesszük.
  2. Másnap nagyobb tepsibe rakjuk meghámozott negyedelt almával, negyedelt vöröshagymával, fokhagymagerezdekkel és a zöldfűszerekkel együtt. (Ha szárított fűszereink vannak, azt is a pácolás alatt adjuk hozzá lényegesen kisebb mennyiségben, mint a frisset. A sütés után ugyanis a fűszerek ki lettek véve, csak az aromájuk, illatuk maradt a sültben.)
  3. Kevés vizet öntünk alá, majd alacsonyabb hőfokon (kb. 160 fokon) órán keresztül sütjük alufólia alatt. Magasabb hőmérsékleten, 200 fokon, a fóliát levéve újabb egy óráig sütjük, hogy a bőre megpiruljon. Végig a bőrös résszel felfelé sült a hús. 
  4. Fűszeres főtt-sült krumplival, valamint napon szárított paradicsommal készített párolt káposztával tálalhatjuk.

    Ajánljuk még:

MALACSÜLT FORRÓ LENCSESALÁTÁVAL, FÓLIÁS BURGONYÁVAL >>> 

TEJFÖLLEL SÜLT SERTÉSKARAJ BURGONYÁVAL >>> 

BŐRÖS MALACSÜLT SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL ÉS PEZSGŐS LILAKÁPOSZTÁVAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss