Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bőrös malachús káposztás kockával

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 kg bőrös malachús
  • A páchoz:
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 babérlevél
  • 2 evőkanál méz
  • bors
  • kb. 1 dl víz
  • A körethez:
  • 1/4 fel kelkáposzta
  • étolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • kevés hagyma
  • 1 savanykás alma
  • 20 dkg kocka tészta
  • ételízesítő

Elkészítés

Elkészítés: A pácléhez az apróra vágott fokhagymát, a karikára vágott vöröshagymát a többi hozzávalóval összekeverjük, majd beletesszük a hússzeleteket, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a léből kivéve lecsepegtetjük, és forró sütőben (alufóliával letakarva) puhára pároljuk, majd szép pirosra sütjük.

Ezután kiszedjük a hússzeleteket, és melegen tartjuk.

A körethez kifőzzük a tésztát. A kelkáposztát kockára vágjuk, kevés olajon megpároljuk, melybe beletesszük a hagymát, egy kevéske páchagymát és egy kevés ételízesítőt. Ha félig puha, beletesszük a megtisztított, apró kockára vágott almát. Óvatosan kavarjuk, hogy a káposzta és az alma ne törjön össze.

Ha kész, összekeverjük a főtt tésztával, és meglocsoljuk egy kevés pecsenyelével.

A malachúst tányérra helyezzük, és körérakjuk a tésztás köretet.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss