Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Boros-kumkvatos kacsacomb zöldségspagettivel

75 perc
mester
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A kacsacombokat jól megmossuk. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, és egy másik darabot is levágunk amivel majd letakarjuk a sütés alatt.
  2. A combokat a tepsibe tesszük, megsózzuk és borsozzuk. A rozmaringot felaprítjuk, és a húsra szórjuk, majd meglocsoljuk kevés olivaolajjal. 12 db bébinarancsot felkarikázunk, majd a húsra és aköré tesszük. Meglocsoljuk a borral.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tepsit a fóliával jól betakarjuk a széleit behajtjuk, és a sütőbe tesszük. Lassan sütjük, illetve pároljuk 160 fokon.
  4. Ha elkészült a kacsacomb, és porhanyós a húsa, de még nem vált le a csontról, akkor kész. Rágrillezünk, a fóliát eltávolítjuk. Pár perc a grillezés és kész is a hús.

Megjegyzés

A boros-kumkvatos kacsacomb egy nagyon finom és mutatós ünnepi étel. Azért is ajánlom karácsonyra, mert különleges a bébinarancs zamata a hússal kombinálva, és gasztronómiai újdonságnak is tartom. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss