Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bőrös hús sonkával és borsóval

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, és közepes kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A gyöngyhagymát megtisztítjuk ( ha konzervethasználunk, lecsepegtetjük).

Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, a húst fehéredésig pirítjuk benne, sózzuk, rátesszük a fokhagymát, és 2 dl vizet öntünk hozzá. Beletesszük a babérlevelet, a borsot, és letakarva kb. 30 percen át pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. A füstölt húst kockákra vágjuk, a félig puha húshoz adjuk, és további 10-15 percig pároljuk. Amikor már majdnem puha a hús, öntünk bele 5-6 dl vizet, beletesszük a gyöngyhagymát, és felforraljuk. Ha forr, belekeverjük a csipetkét és a borsót. Rászórjuk a petrezselymet, és készre főzzük. Ízlés szerint tehetünk bele paradicsomot, paprikát is.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 830 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss