Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Boros gombasaláta

MME MME
4.7/5
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Előkészítése: a gombát megtisztítom és vastag szeletekre vágom. A szalonnát először felcsíkozom, majd a csíkokat felkockázom. Serpenyőben kisütöm a zsírját, a pörcöt félreteszem. A hagymát finomra aprítom. A rozmaringot apróra vágom.

Elkészítése: a szalonnazsíron megfonnyasztom a hagymát, majd ráteszem a gombát. Megsózom, belekeverem a pirospaprikát és beleszórom a rozmaringot. Fedő alatt, saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Ezután felöntöm a húslevessel és a borral, beleteszem a babérlevelet, és fedő nélkül addig főzöm, amíg a lé nagy része el nem párolog. Hagyom, hogy kihűljön, és leszűröm. A visszamaradt levet csipetnyi cukorral és borssal ízesítem, majd visszateszem a gombát. Belekeverem a szalonnapörcöt és lehűtöm. Tálalás előtt ismét átkeverem, és friss paradicsommal díszítve kínálom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss