Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Boros csirkecomb

MME MME
1 5/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A csirkecombokat megmossuk, kettévágjuk, besózzuk. A szalonnát nagyon vékonyan felszeleteljük. A sütőt 200ºC-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Egy tűzálló tálat kibélelünk a szalonna felével. Ráfektetjük a húsdarabokat. A paradicsompürét elkeverjük a borral, a mustárral, a citrom levével és reszelt héjával. A mártást a húsra öntjük. Befedjük a maradék szalonnával. Kevés vizet öntünk a hús alá, a tálat alufóliával befedjük, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Majd eltávolítjuk a fóliát, ha kell, pótoljuk az elpárolgott nedvességet (ne hideg vízzel vagy borral, mert a tál elrepedhet!), és a combokat ropogós pirosra sütjük. A tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: 15 perc
Fogyasztható: 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 433 kcal

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss