Úgy tudni, hogy a földönkívüli palackok közül egyet, vagy kettőt februárban, egy Bordeaux-i borkóstolón ki fognak bontani, hogy azokat tekintélyes francia szakértők megízleltessék.
A szőlőtőkék sem utaztak fölöslegesen, ugyanis Nicolas Gaume, a luxemburgi startup cég társalapító-igazgatója azt állítja, hogy a súlytalanságnak köszönhetően sokkal erősebbek és ellenállóbbak lettek a Földre visszatérve.
A kísérlet célja elsősorban az agrártudományi ismeretek gazdagítása volt, ezzel keresve megoldásokat a jövő mezőgazdaságát támogatva az organikus és egészséges élelmiszerek előállításában. Gaume szerint a klímaváltozás miatt a mezőgazdasági terményeknek is sokkal zordabb körülményekhez kell hozzászoknia, ha "életben" akarnak maradni. A szakemberek biztosak abban, hogy a kirakós még hiányzó részletei a világűrben találhatóak.
Amikor az agrártudomány meghúdította a világűrt
- 1985 - egy francia űrhajós a Discovery fedélzetére vitt magával egy palack bort
- 2015 - egy japán alkoholgyártó cég küldött whisky-t és más italokat az űrbe mintatesztelés céljából
- 2018 - a Budweiser árpamagokat küldött a Nemzetközi Űrállomásra, hogy a jövőben a Marson is sörözhessenek az első telepesek