Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borkeksz

MME MME
2 3.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 45 dkg margarin
  • 45 dkg liszt
  • 6 evőkanál fehérbor
  • 2 tojássárgája
  • A krémhez:
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • pici tojáslikőr
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat meg a bort, és tésztát gyúrunk belőle. Vékonyra nyújtjuk, mert megnőnek majd. Érdemes kétszerre kinyújtani. Kisvirág alakú szaggatóval kiszúrjuk, és 180 fokon rózsaszínre sütjük /gyorsan megsül/.

A krémhez a hozzávalokat összekeverjük, és megtöltjüka krémmel a tésztákat. Porcukorral finoman megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss