Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borjúvagdalt uborkás-tejfölös mártásban

MME MME
3/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst vékony csíkokra szeljük fel. A lisztet keverjük össze a fűszerekkel, a húst jól forgassuk meg a fűszeres lisztben. Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a lisztben megforgatott húsdarabkákat, és kissé pirítsuk meg - de állandó keverés mellett. Annyi vízzel öntsük fel, hogy kb. 1 cm-re ellepje a víz. Majd adjuk hozzá az apróra vagdosott savanyú uborkát. Amikor a hús kész, adjuk hozzá a tejfölt egy pici liszttel, majd addig keverjük, mig sűrű lesz. Utólag ízlés szerint fűszerezzük. Párolt rizs és főtt burgonya illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss