Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borjútekercs zsemlefelfújttal

75 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A felkockázott zsemlét tálba tesszük. 2 db tojást szétválasztunk, a sárgájákat simára keverjük a többi tojással. A zsemléhez adjuk, és megsózzuk. Hozzákeverjük a felaprított petrezselymet, továbbá a durvára vágott diót, és alaposan összedolgozzuk az egészet. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 190 fokon 25 percig sütjük.

2.

A tekercsekhez a gondosan megtisztított húst 4 szeletre felvágjuk, kiklopfoljuk azokat, majd meghintjük egy kevés sóval, borssal, valamint a kakukkfű lecsipkedett, finomra vágott leveleivel. Mindre 1-1 szelet sonkát teszünk, feltekerjük, és fogpiszkálóval megtűzzük. A tekercseket aranyszínűre sütjük a felforrósított olívaolajon, azután tepsibe rakjuk őket, és 190 fokon 20 percig sütjük. Végül kivesszük, és 10-15 percig pihentetjük.

3.

A körethez vékonyan felkarikázzuk a meghámozott lila hagymát. A megtisztított cukorborsóhüvelyeket félbevágjuk a megmosott koktélparadicsomokkal együtt. A hússütő serpenyőben visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát és a cukorborsót. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a szárazon megpirított fenyőmagot.

4.

A mártáshoz vízgőz fölött habosra keverjük a tojássárgájákat a citromlével. Állandó kevergetés mellett belecsorgatjuk a megolvasztott vajat. Akkor jó, ha sűrű és krémes. Lehúzzuk a tűzről, és egy kevés sóval, borssal ízesítjük. Ezzel, a zöldségekkel és a zsemlefelfújttal kínáljuk a felszeletelt hústekercseket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss