Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borjúszűz olaszosan fenyőmagos zöld tésztával

60 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A húst megtisztítjuk, kb. 8 dkg súlyú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, és a feltét elkészítéséig hűtőbe tesszük.

A paradicsomot, a paprikát és a gombát felszeljük, kevés olívaolajon a zöldfűszerekkel - bazsalikom, oregáno, kakukkfű, petrezselyem - megpirítjuk és félretesszük.

A húst kivesszük a hűtőből, teflonos edényben zsiradék nélkül kérget sütünk rá, ez kb. 10-15 másodperc. Tepsibe kevés olívaolajat öntünk, ebbe belehelyezzük a húsokat, majd alufóliával befedjük, és 20 perc alatt 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Ha megsült, rátesszük a pirított zöldségeket és a kétféle reszelt sajtot.
Visszatesszük a sütőbe grillező módra, amíg rápirul a sajt.

A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd olívaolajon a zöldfűszerekkel és a fenyőmaggal összepirítjuk, és a hússal tálaljuk.
Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss