hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borjúszelet parmezános bundában

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A borjúhúst megmossuk és vékony szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk.

2.

A tojást 1 evőkanál vízzel felverjük. Összekeverjük a zsemlemorzsát a reszelt parmezánnal. A hússzeleteket előbb a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe forgatjuk. A bepanírozott húst 1/2 órára a hűtőbe tesszük.

3.

Forró olajban kisütjük a hússzeleteket, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk a fölösleges zsiradékot. Héjában sült burgonyával kínáljuk.

Akár a halakra, a bundázott húsra is csepegtethetünk néhány csepp citromlevet. Az étel pikánsabb és üdítőbb lesz a savanyú íztől.

Ezek is érdekelhetnek

Friss