Elkészítés: A polentához felteszünk a tűzre 1 liter sós vizet, amikor forr, belekeverjük a kukoricadarát, és állandó keverés mellett néhány percig főzzük a
kását. Kiolajozott, körülbelül 25 centiméter hosszú sütőformába öntjük, elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, kiborítjuk, felszeleteljük, majd forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olívaolajat, pár percig sütjük benne a májszeletek mindkét oldalát. Kivesszük, és melegen tartjuk.
A visszamaradt szafthoz hozzáöntjük a bort és a tejszínt, beletesszük a félbevágott szőlőszemeket, pár percig főzzük, végül sóval, borssal ízesítjük.
Tálaláskor egymásra rétegezzük a polenta- és májszeleteket, szőlőszemekkel és friss zöldfűszerekkel díszítjük. A szószt melléöntjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre