Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borjúmáj szőlőszósszal és polentával

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A polentához:
  • 1 teáskanál só
  • 25 dkg finom kukoricadara
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • A májhoz:
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 vékony szelet borjúmáj
  • 1,5 dl félszáraz fehérbor
  • 1,2 dl tejszín
  • 25 dkg fehér, mag nélküli szőlő
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A polentához felteszünk a tűzre 1 liter sós vizet, amikor forr, belekeverjük a kukoricadarát, és állandó keverés mellett néhány percig főzzük a
kását. Kiolajozott, körülbelül 25 centiméter hosszú sütőformába öntjük, elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, kiborítjuk, felszeleteljük, majd forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olívaolajat, pár percig sütjük benne a májszeletek mindkét oldalát. Kivesszük, és melegen tartjuk.

A visszamaradt szafthoz hozzáöntjük a bort és a tejszínt, beletesszük a félbevágott szőlőszemeket, pár percig főzzük, végül sóval, borssal ízesítjük.

Tálaláskor egymásra rétegezzük a polenta- és májszeleteket, szőlőszemekkel és friss zöldfűszerekkel díszítjük. A szószt melléöntjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss