Előkészítés: A májat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát 2 evőkanál vajon megpirítjuk. Belekeverjük a gombát, és addig puhítjuk, amíg a leve elfő. Levesszük a tűzről, beszórjuk a liszttel, és jól elkeverjük. Meglocsoljuk a borral és 3 dl vízzel, majd felforraljuk. Belemorzsoljuk a leveskockát, és hozzáöntjük a szójaszószt. Lassú tűzön 10 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverünk 1 evőkanál vajat. Felmelegítünk egy nagy serpenyőt, és a maradék 2 evőkanál vajban a májszeletek mindkét oldalát közepes lángon 1–1 percig sütjük. (Akkor jó, ha a közepe rózsaszín, különben száraz és rágós lesz.) A májat a gombás-boros szósszal leöntve tálaljuk. Kukoricás rizs illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre