hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borjúcomb tonhalmártással (Vitello tonnato)

120 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított szárzellert és a sárgarépát nem túl vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymagerezdet kés pengéjével megroppantjuk. A húst nagy edénybe tesszük, és hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és fokhagymát, valamint a babérlevelet és a szemes borsot. Felöntjük a borral és 1 l vízzel, megsózzuk, és fedő alatt, erős tűzön felforraljuk. Ezután fedő nélkül, közepes tűzön főzzük kb. 90 percig, majd a lében hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A megmosott citromot félbevágjuk, és a közepéből kivágunk néhány vékony karikát a díszítéshez. A maradékból kifacsarjuk a levet. A tojást és a csíraolajat egy magas falú keverőpohárban botmixerrel habosra keverjük, majd apránként beledolgozunk 2 ek olívaolajat.
  3. A lecsepegtetett tonhalat és a finomra aprított szardellafilét a majonézhez adjuk, és botmixerrel pürésítjük. Végül a hús főzőlevével mártás sűrűségűre hígítjuk, és beleforgatjuk a lecsepegtetett kapribogyót. Citromlével, esetleg egy kevés sóval ízesítjük.
  4. A főzőléből kiemelt húst lecsepegtetjük, és vékony szeletekre vágjuk. Adagonként tányérokra rendezzük, egy kevés tonhalas mártást merünk rá, és citromkarikával díszítve kínáljuk.


Receptek borjúcombbal >>>  

További borjúhúsos ötletek >>> 

A vitello tonnato az olasz konyha híres fogása, jellegzetes piemonti előétel.

Ezek is érdekelhetnek