Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borjú Cordon bleu

MME MME
3/5
45 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A hússzeleteket vízszintesen kettévágjuk, de nem vágjuk át teljesen, és széthajtjuk. Leterítjük folpackkal, és kissé kiverjük. Meghintjük sóval és borssal.
Elkészítés: Mindegyik húsra 1-1 szelet sajtot és sonkát fektetünk, összehajtjuk, jól összenyomkodjuk, és fogvájóval összetűzzük. A tojást felverjük, a lisztet és a zsemlemorzsát mély tálkába szórjuk. A húst először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, azaz kipanírozzuk. Felforrósítjuk az olajat, belefektetjük a húsokat, és fedő alatt egyik oldalukat kb. 8 percig sütjük. Levesszük a fedőt, megfordítjuk a húsokat, és másik oldalukat további 6 percig sütjük. Papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és burgonyapürével és/vagy salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 520 kcal

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss