Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borított sertésborda

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet csont nélküli karaj
  • őrölt bors
  • kevés olaj a sütéshez
  • A borító raguhoz:
  • 3 evőkanál tejföl
  • 10 dkg előfőzött csirkemáj
  • 15 dkg reszelt trappista vagy más keményebb sajt
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 tojás
  • kevés só
  • apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés

Elkészítés: A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk, és kevés olajon vagy grillserpenyőben minden szeletet megsütünk.

Ugyanabban a serpenyőben a megmaradt zsiradékon a tejfölt összekeverjük az elkapart csirkemájjal, majd hozzádaraboljuk az előzőleg beáztatott zsemlét, a petrezselyemzöldet, a borsot, a tojást, majd a reszelt sajt felét. Lehúzzuk a tűzről, majd addig keverjük, míg csomómentes keveréket nem kapunk.

Az előzőleg megsült húsok tetejére halmozzuk, tepsibe tesszük. A maradék sajttal megszórva sütőbe toljuk, ahol 10-15 perc alatt készre sül. Mivel a hús és a tetején lévő ragu is előzőleg meg lett sütve, csak pár perc kell, hogy elkészüljön.

Ezek is érdekelhetnek

Friss