Elkészítés: Lapos tepsiben 4 tojásos piskótát készítek, majd kétfelé vágom.
A krémhez a 4 dl bort a 15 dkg cukorral, a fűszerekkel és a lapzselatinnal, állandóan kevergetve forrásig melegítem, majd lehúzom a tűzről.
A tojássárgákat 1 kanál porcukorral kikeverem, és 1 merőkanálnyi meleg boros keverékkel fellazítom, majd összekeverem a meleg borral, újra a tűzhelyen melegítem (nem forralom), amíg besűrűsödik és eltűnik a habja. Ezután az egészet hideg vízfürdőn lehűtöm.
A tejszínt egy nagyobb tálban a maradék porcukorral és a 1,5 csomag habfixálóval jól felverem, és lassan csorgatva, folyamatosan keverve, hozzáadom a lehűlt boros-zselés-fűszeres krémet.
Kis időre visszateszem még hűlni, majd géppel újból kikeverem.
Tálcára és - ha van - keretbe teszem a piskóta alját, a krémet rákanalazom, elsimítom, egy keveset hagyok a tetejére is. Ráteszem a fedőlapot, lenyomkodom, majd krémmel bevonom, kandírozott narancshéjjal és pisztáciával díszítem.
Pár órás hűtés után szeletelhető.